Apteekkimme

Karttulassa on ollut apteekkitoimintaa yli sadan vuoden ajan. Karttulan apteekin toiminta alkoi 21.7.1897 ja sen ensimmäinen apteekkari oli Adolf Kolehmainen. Seuraavina apteekkareina olivat Väinö Sohlström vuodesta 1924, Erkki Larjomaa vuodesta 1948, Karl Fredrik Saesmaa vuodesta 1956, Väinö Pitkänen vuodesta 1966, Katri Dahlsten vuodesta 1984, Pirjo Rissanen vuodesta 1991, Ilona Matilainen vuodesta 2008, nykyinen apteekkari Petteri Pietikäinen on ollut apteekkarina Karttulan apteekissa vuoden 2020 tammikuusta lähtien.

Apteekki sijaitsee Karttulan keskustassa S-marketin vieressä entisessä Karttulan Osuuspankin tilassa. Tervon apteekki muuttui Karttulan apteekin sivuapteekiksi 20.3.2013. Sivuapteekissa työskentelee kaksi farmaseuttia ja Karttulan apteekissa apteekkarin lisäksi proviisori ja kolme farmaseuttia.

Karttulan apteekki on hyväksytty Itä-Suomen yliopiston alaiseksi opetusapteekiksi.

Toimintaperiaatteisiimme kuuluu terveyden edistäminen, sairauksien ehkäiseminen, tunnistaminen ja hoito sekä tarvittaessa lääkäriin ohjaus. Neuvomme ja opastamme lääkkeiden ja niiden käytössä tarvittavien apuvälineiden sekä muiden apteekkituotteiden oikeassa ja turvallisessa käytössä. Valikoimissamme on lääkkeiden lisäksi ravintolisiä, terveydenhoitotuotteita, kuten sidetarvikkeita ja perusvoiteita sekä hygieniatuotteita.

Kosmetiikkasarjoista ovat edustettuina Favora, Avène ja Aco. Lisäksi valikoimastamme löytyy joitakin Vichy-tuotteita. Tarvittaessa voimme tilata haluamasi kosmetiikkatuotteen nopeasti.